De Voordelen Van LED Verlichting

Diverse onderzoeken bewijzen dat licht een grote invloed heeft op onze gesteldheid en gezondheid. Met de juiste verlichting zijn mensen vaak alerter, vrolijker, productiever en minder vaak ziek. Met meer dan 10 jaar ervaring zetten wij ons in om met uitstekende verlichting en creatieve oplossingen een fantastische werkplek te creëren. Daarnaast dragen wij bij aan een beter milieu door te besparen op energie en onderhoud.

Zodra het zonnetje schijnt, worden we een stuk vrolijker. Zonlicht stimuleert namelijk serotonine, een chemische boodschapper in onze zenuwen die ons vrolijk maakt. In de wintermaanden daalt de serotonine en mensen worden dan sneller depressief, maar ook in de zomer kan het gebeuren dat je licht tekort komt. Door bijvoorbeeld iedere middag een stukje te gaan wandelen, is het toch mogelijk om wat zonlicht te krijgen en zo het serotoninegehalte op pijl te houden.

Positief effect op prestaties en gezondheid

De gezondheid van jouw medewerkers komt natuurlijk op de eerste plaats. Als jouw medewerkers gezond zijn en zich prettig voelen, krijgen ze ook meer werk gedaan. Bovendien wordt ook het ziekteverzuim verlaagd wanneer jouw werknemers gezonder zijn. Goede kantoorverlichting zorgt voor minder stress en verbetert hiermee de gezondheid van jouw medewerkers. Daarom is belangrijk om dynamische LED verlichting op de werkplek te integreren, waarmee de positieve effecten van daglicht worden gerealiseerd:

 Beter lezen. Wanneer jouw medewerkers de correspondentie en andere belangrijke informatie niet goed meer kunnen lezen, dan verandert dat de lichaamshouding. Zij gaan meer gebogen zitten om de woorden op papier of op het scherm beter te kunnen lezen. Het resultaat hiervan is een slechte lichaamshouding en vaker lichamelijke klachten.

 Bespaart kosten. Het grootste voordeel van LED verlichting is dat LED verlichting in vergelijking met traditionele verlichting kosten bespaart. Verdien de investering terug want LED verlichting verbruikt veel minder stroom dan traditionele verlichting. Omdat je minder stroom verbruikt, kun je de investering in nieuwe LED verlichting vaak al binnen twee jaar terugverdienen.

Geeft minder warmte af. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat LED verlichting bijna niet warm wordt. Dit is in vergelijking met gewone lampen een groot voordeel. Als de lampen niet warm worden, is het namelijk ook een stuk veiliger. Op die manier kun je de lamp dichter op het plafond plaatsen zonder dat er brandgevaar ontstaat. Daarnaast brand jij nooit meer jouw vingers als je de lamp moet vervangen!

Zoals je hebt kunnen lezen heeft LED verlichting in vergelijking met die ouderwetse TL-verlichting veel voordelen en daarom investeren