Het Gebruik Van LED Inbouwspots Toegenomen

Als je om je heen kijkt, zie je dat het gebruik van LED spotjes de laatste jaren flink is toegenomen. Het lijkt er op dat mensen zich er steeds meer bewust van worden dat je met het gebruik van LED spotjes energie kunt besparen. Als je de gloeilamp of de halogeenlamp, die nu nog in jouw huis staat zou verwijderen en je gaat hiervoor in de plaats LED inbouw spots gebruiken dan bespaar je meer dan 80% op het verbruik van stroom.

Als je inbouwspots LED gaat gebruiken, dan ben je ook goed bezig voor het milieu, wat de uitstoot van CO2 wordt dan sterk verminderd. Als je weet dat een gemiddelde gloeilamp tussen de 1.400 en 1.600 uur kan branden en een LED spot meer dan 50.000 uur weet je eigenlijk al genoeg. Gebruik je LED inbouw spots dan hoef je, als je die eenmaal hebt gekocht voorlopig ook niet meer naar de winkel om nieuwe lampen te kopen.

LED inbouwspots voor bedrijven

Heeft jouw bedrijf een grote hal, die normaal gesproken 24 uur per dag verlicht wordt, dan is het aanschaffen van inbouwspots LED natuurlijk geen overbodige luxe. Het is zeker een goede investering als je LED inbouwspots gaat gebruiken in plaats van bijvoorbeeld gloeilampen. De investering in de LED spotjes, die je moet aanschaffen verdien je makkelijk binnen twee jaar terug. Je kunt dus wel zeggen dat je na twee jaar de investering hebt terugverdiend en je betaalt per jaar ook minder voor elektriciteit. Ga er van uit dat een LED inbouwspot ongeveer 2.000 uur moet branden, voordat je aan dit spotje gaat verdienen. Voor een bedrijf is dat ongeveer binnen één jaar.

LED inbouwspotjes in huis

Als je LED spotjes in huis wilt gaan gebruiken, zou je als je een bepaalde sfeer wilt creëren dit misschien ook wel eens willen dimmen. Je weet dat LED inbouw spots erg zuinig zijn, dus moet je ook een dimmer kopen die goed werkt als er bijna geen vermogen op is aangesloten. Je moet als je LED spotjes gaat kopen, die je ook wilt dimmen, erop letten dat er op staat dat de verlichting ook dimbaar is. Mocht dit niet het geval zijn, hoef je het ook niet te proberen. Wil je graag LED inbouw spots gaan gebruiken, dan kun je het beste de LED spots samen met de dimmer laten testen.

Spaarlamp of LED spot?

Als je nu spaarlampen gebruikt, dan weet je wel dat deze enige tijd nodig hebben voordat je goed licht hebt. Bij inbouw spots LED is dat zeker niet het geval. Als je een inbouw spot in huis hebt met een LED lampje erin en je schakelt de stroom in, dan heb je meteen licht zoals het moet zijn. Als je halogeenlampen of de ouderwetse gloeilampen gebruikt, dan weet je dat deze niet tegen trillingen kunnen. Een LED spot is hier totaal niet gevoelig voor. Een ander voordeel wat je met LED inbouw spots hebt, is dat een LED spotje niet in één keer stopt met het geven van licht, want dit gebeurt namelijk op een langzame manier. Dus zit je niet meteen helemaal zonder licht. En dankzij de hoge specifieke lichtstromen (hoge Lumen/Watt verhoudingen) bespaar jij met inbouwspots LED veel op jouw energiekosten!